Струминний відцентровий насос - Воропай, Олексій Валерійович; Нескорожений, Артем Олегович; Роговий, Андрій Сергійович; Авершин, Андрій Геннадійович; Біловол, Олександр Васильович; Поваляєв, Сергій Іванович; Шарапата, Андрій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Струминний відцентровий насос містить вихрову камеру, тангенціальний канал живлення, осьовий і тангенціальний канали виходу, осьовий канал живлення у верхній кришці вихрової камери. Над осьовим каналом живлення встановлено бункер сипучого середовища.