Імітаційне моделювання дорожнього руху на перехресті вул. Весніна – вул. Пушкінська - Байдуков, Ярослав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – дослідження ефективності організації дорожнього руху на перехресті вул. Весніна – вул. Пушкінська в м. Харків. Об'єкт дослідження – дорожній рух на перехресті вул. Весніна – вул. Пушкінська в м. Харків. Предмет дослідження – ефективність дорожнього руху на перехресті вул. Весніна – вул. Пушкінська в м. Харків. Метод дослідження – натурно-аналітичний. Проведено аналіз сучасних програмних продуктів моделювання дорожнього руху. На основі обробки результатів натурного обстеження умов руху транспорту та пішоходів, а також на основі виміру геометричних параметрів перехрестя вул. Весніна – вул. Пушкінська в м. Харків побудовано імітаційні моделі перехрестя до та після його реконструкції. Це дозволило зробити оцінку ефективності проведеної реконструкції та організації дорожнього руху на об’єкті дослідження. В результаті проведеного дослідження запропоновані заходи, щодо реконструкції перехрестя певною мірою передбачають зниження значень соціальних, екологічних та економічних показників ефективності.
Keywords: організація дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; моделювання дорожнього руху; інтенсивність транспортного потоку