Вдосконалення системи управління персоналом на підприємстві - Ананенко, Анастасія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єктом дослідження є персонал підприємства. Предметом дослідження є система управління персоналом підприємства. Метою роботи є розроблення пропозиції з вдосконалення системи управління персоналом підприємства. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. Трудові ресурси є найважливішим елементом виробничих сил підприємства, бо саме вони є ланкою, що поєднує засоби та предмети праці, створюючи продукцію та додану вартість в суспільстві. Тому ефективне та вірно побудоване управління ними є запорукою зростання ефективності виробництва на підприємстві в цілому. Результатом проведеного в дипломній роботі дослідження стало впровадження в систему управління трудовими ресурсами на підприємстві ВАТ «Солодовня» додаткового елементу, що передбачає оцінювання робітників за допомогою методу комплексної оцінки якості праці, яка враховує професійно-ділові якості робітника, складність і результативність його праці, та дозволяє встановити залежно від них справедливий рівень заробітної плати та визначитися з подальшими заходами з підвищення кваліфікаційного рівня робітника. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2023 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: підприємство; персонал підприємства; управління персоналом; якість праці; стимулювання