Підвищення безпеки руху за рахунок забезпечення надійності поведінки водія у стресових дорожньо-транспортних ситуаціях - Волобуєва, Тетяна В`ячеславівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження - процес навчання людини водінню автомобіля з урахуванням стресової складової. Мета роботи - підвищення надійності поведінки водія шляхом навчання водіїв до дій в стресових дорожньо-транспортних ситуаціях. Удосконалена методика навчання водія автомобіля поведінці в стресових дорожньо-транспортних ситуаціях. Удосконалена конструкція автомобільного тренажера для підготовки водія автомобіля поведінці в стресових дорожньо-транспортних ситуаціях. Результати досліджень можуть бути використані в навчальному процесі в дисципліні "Організація дорожнього руху".
Keywords: Перехрестя; Автомобіль; Безпека дорожнього руху; Водій; Навчання водінню; Тренажер навчання водінню