Підвищення ефективності та функціональності універсального штабельного навантажувача шляхом модернізації його робочого обладнання - Саленко, Дмитро Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт проектування – робоче обладнання малогабаритного навантажувача. Мета проекту – розробка спеціального робочого обладнання вилкового навантажувача – каретки поворотної, з забезпеченням можливості переміщення вантажу в горизонтальній площині. Призначення проектованого обладнання, полягає в його використанні при роботі навантажувача в стиснених умовах. Метод дослідження – аналітично-графічний. В проекті розроблено каретку поворотну з кутом повороту до 90º в горизонтальній площині, в обидва боки призначена для взяття і штабелювання вантажу з найменшим маневруванням навантажувача. Поворотна рама каретки поворотної уніфікована з плитою каретки навантажувача. Тому поворотна каретка може працювати з будь-яким уніфікованим вантажозахватним пристроєм.
Keywords: навантажувач; робоче обладнання; каретка; вантаж; поворотний механізм; технічні вимоги; конструкція