Удосконалення технологічного процесу перевезення соняшникової олії на вантажному терміналі ПП «Мостиська» - Дашзевег, Баярчімег (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі визначено частку соняшникової олії, що перевантажуються за прямим варіантом і яка забезпечує оптимальну роботу вантажного терміналу ПП «Мостиська» дорівнює 16350 тонн на рік, а необхідний розмір страхового запасу соняшникової олії на терміналі ПП «Мостиська», що забезпечить безперебійну роботу залізничного та автомобільного транспорту складе 100 т, а термін збереження – 1,2 доби. Для перевезення соняшникової олії з терміналу ПП «Мостиська» обрано автомобіль Faw J6 по найменшій собівартості, вантажність автомобілю складає 14 тонн, а їх необхідна кількість складе 24 одиниці. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані підприємствами, які займаються перевантаженням продукції з залізничного транспорту на автомобільний. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: витрати; перевантаження соняшникової олії; прямий варіант перевантаження; страховий запас