Наплавлення штампів економнолегованими вториннотвердіючими сталями - Багров, В. А.; Bagrov, Valeriy (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою є підвищення зносостійкості та термостійкості вторинно термообробленої сталі для наплавлення способом оптимізації складу легованого порошкового дроту із вмістом титану, молібдену та хрому. Було виявлено, що завдяки підвищенню термостійкості сплави на основі заліза Cr-Mn-Ti дають змогу збільшити вміст карбідної фази TiC. Крім того, додавання Mo допомагає стабілізувати твердість і термостійкість за більш високих температур унаслідок дисперсійного твердіння. Сталь 18Х4Г10М5Т3С має високі показники жаро- й зносостійкості та підвищену контактну міцність завдяки рівномірному розподілу карбідів та інтерметалідних сполук і підвищеній дифузії карбідних фаз у процесі старіння.
Fusion of dies with economy-layed secondaryhard-ducted steel
Keywords: сталь; наплавлення; карбіди; легований порошок; зносостійкість; steel; surfacing; carbides; alloyed powder; structure; 621.791.01; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.103.0.163