Технічні пропозиції по модернізації системи управління потужного транспортного дизель – генератора - Разін, Кирило Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт розробки: блок управління чотирьохфазним двигуном з ротором, що котиться. Має рівномірне магнітне поле, яке обертається і являється вузлом модернізації паливної апаратури потужного дизеля. Мета розробки: удосконалення, часткова модернізація, гідромеханічного регулятора потужності і частоти обертання (без зміни механічної частини і системи управління ним) для потужних дизелів що знаходиться в експлуатації з мінімальними витратами. Метод виконання роботи: засоби проектування і модернізації систем управління паливною апаратурою транспортних засобів. Проаналізована можливість обміну механічної зв'язки двигун постійного струму – редуктор гідромеханічного регулятора потужності і частоти обертання дизеля на чотирьохфазний двигун з ротором, що котиться. Зроблена заміна регулювального реостата з рухомими контактами на безконтактний аналоговий датчик (датчик Холла), що має діапазон роботи в 360º і який встановлюється на місце регулювального реостата з рухомими контактами. Обґрунтоване застосування елементів цієї модернізації. Розроблений блок управління для чотирьохфазного двигуна з ротором, що котиться на рівні схеми електричної структурної. Розроблений алгоритм керування цим двигуном. У дипломній роботі розглянуті питання і засоби безпечної роботи при розробці та безпека в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: алгоритм; гідромеханічний регулятор; двигун з ротором; що котиться; мікроконтролер; широтно-імпульсна модуляція; технічні пропозиції; модернізація