Підвищення ефективності мостового крану вантажопідйомністю 16 т - Беспалий, Сергій Івановіч (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У дипломній роботі проведено дослідження мостового крану вантажопідйомністю 16 т. Предмет дослідження - вдосконалення елементів конструкції мостового крану вантажопідйомністю 16 т. Мета роботи – підвищення ефективності мостового крану за рахунок вдосконалення елементів конструкції. Методи дослідження: порівняльний аналіз, експлуатаційне дослідження та статистична обробка експериментальних даних, оптимізація, аналітично-графічний. У роботі розглянуто питання вдосконалення елементів конструкції мостового крана. Проведено аналіз конструкцій вітчизняних та зарубіжних мостових кранів. Визначені основні переваги, недоліки та напрямки розвитку мостових кранів. Запропонована вдосконалена металоконструкція мостового крана, проведено розрахунки, що підтверджують надійність і працездатність конструкції. Порівняльні техніко-економічні показники вказують на доцільність впровадження у виробництво даної конструкції, конкурентоспроможність машини. Графічна частина проекту виконана у відповідності з існуючими нормативними вимогами на проектування. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях. Обчислено техніко-економічний ефект від результатів дослідження.
Keywords: вантаж; ефективність; комплекс; конструкція; мостовий кран; оцінка; пересування; продуктивність; робочий орган; система управління; ферма