Економічне обґрунтування напрямів підвищення ефективності діяльності підприємства - Леонов, Владислав Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Дипломна робота присвячена дослідженню ефективності діяльності підприємства автомобільного транспорту на прикладі ТДВ «АТП 16363». Актуальність теми зумовлена необхідністю підвищення результативності функціонування автотранспортних підприємств в умовах зростання витрат, обмеженості фінансових ресурсів та посилення конкурентного середовища. Об’єктом дослідження є фінансово–економічна діяльність підприємства автомобільного транспорту ТДВ «АТП 16363». Предметом дослідження є методичні та практичні аспекти оцінювання ефективності діяльності підприємства і напрями її підвищення. Метою дипломної роботи є аналіз стану та рівня ефективності діяльності ТДВ «АТП 16363» і розробка організаційно–економічних заходів щодо її підвищення. У процесі дослідження використано такі методи: аналіз і синтез, порівняльний та динамічний аналіз, коефіцієнтний і факторний аналіз, економіко–статистичні та графічні методи. Практичне значення роботи полягає у можливості використання запропонованих рекомендацій для підвищення ефективності управління, фінансової стійкості та конкурентоспроможності підприємства.
Keywords: ефективність діяльності підприємства; фінансова стійкість; платоспроможність; рентабельність; інвестиційна привабливість