Вдосконалення методу контролю електронних систем автомобіля - Іванов, Володимир Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: вдосконалення методів контролю і діагностики електричних та електронних систем легкових автомобілів шляхом розширення, систематизації та класифікації несправностей, а також визначення діагностичних параметрів і засобів діагностики, що дозволить підвищити ефективність діагностики автомобіля. Об’єкт роботи: процеси контролю та діагностики електричних і електронних систем автомобілів. Предмет роботи: електричне та електронне обладнання автомобіля. У роботі проведено дослідження типових несправностей електричних і електронних систем автомобіля, їх класифікацію та аналіз. Визначено діагностичні параметри для виявлення несправностей і засоби діагностики електричних та електронних компонентів. Особлива увага приділена діагностуванню через CAN-шину, що є ключовим елементом сучасних автомобілів. Розроблено ефективні алгоритми діагностики, які дозволяють своєчасно виявляти несправності та оптимізувати процеси технічного обслуговування автомобіля. Результати цієї роботи можуть бути корисними для застосування на практиці при діагностуванні несправностей автомобільних електронних систем та підвищенні надійності їхньої роботи.
Keywords: електронні системи автомобіля; метод контролю; діагностика автомобіля; несправності; системи контролю