Вибір антикризових заходів для забезпечення стійкості бізнесу в період воєнних дій - Логвиненко, Валерія Іванівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра: 60 с., 1 рис., 19 табл., 21 джерел. АНТИКРИЗОВЕ УПРАВЛІННЯ, ВОЄННИЙ СТАН, ТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, ФІНАНСОВІ ПОКАЗНИКИ, КАДРОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ, АНАЛІЗ ДІЯЛЬНОСТІ, АНТИКРИЗОВІ ЗАХОДИ. Об’єктом дослідження є господарська діяльність транспортного підприємства в умовах кризового впливу зовнішнього середовища, зокрема під час воєнних дій. Метою кваліфікаційної роботи є обґрунтування та розробка антикризових заходів, спрямованих на забезпечення стійкості діяльності ТДВ «АТП 16363» в умовах воєнного стану. Предметом дослідження є антикризові заходи та механізми управління, спрямовані на забезпечення стійкості функціонування підприємства в умовах зовнішніх викликів, зокрема воєнного стану. У процесі дослідження були використані такі методи: аналіз і синтез — для вивчення теоретичних основ антикризового управління; порівняльний аналіз — для оцінки змін у діяльності ТДВ «АТП 16363»; економіко-статистичні методи — для обробки та інтерпретації фінансових, виробничих і кадрових показників підприємства; графічний метод — для візуального представлення динаміки ключових показників; структурно-функціональний аналіз — для оцінки організаційної структури підприємства; експертний підхід — для обґрунтування антикризових заходів і прогнозування їх впливу на стійкість підприємства. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що запропоновані антикризові заходи можуть бути використані керівництвом ТДВ «АТП 16363» для підвищення адаптивності підприємства, зменшення негативного впливу зовнішніх загроз та забезпечення стабільного функціонування в умовах воєнного стану. Крім того, розроблені рекомендації можуть бути застосовані іншими підприємствами транспортної галузі, що перебувають у подібних кризових обставинах.
Keywords: антикризове управління; воєнний стан; транспортне підприємство; фінансові показники; кадровий потенціал; аналіз діяльності; антикризові заходи