Дослідження впливу підвіски та амортизації на комфорт та безпеку пасажирів автомобіля - Рекота, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – є дослідити вплив конструкцій підвіски та амортизації на комфорт і безпеку пасажирів автомобіля та розробити рекомендації щодо їх оптимізації. Об’єкт дослідження – типи підвісок та амортизації легкових автомобілів. Предмет дослідження. Вплив конструктивних та експлуатаційних характеристик підвіски й амортизації на комфорт і безпеку пасажирів. У роботі досліджується питання, щодо впливу підвіски та амортизації на комфорт та безпеку пасажирів автомобіля. Комфорт та безпека пасажирів є ключовими параметрами, що визначають якість автомобіля. Особливо це актуально в умовах розвитку дорожньої інфраструктури, підвищення вимог до екологічності й ефективності транспортних засобів.
Keywords: автомобіль; підвіска; амортизація; комфорт; демпфування; експлуатація; керованість; надійність; адаптивна підвіска