Бортова система контролю з мовним виведенням інформації для автогрейдера ДЗк 251 - Строєв, Євген Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі розроблена бортова система контролю з мовним виведенням інформації. Аналіз проблеми показав, що така система необхідна для забезпечення оперативної діагностики технічного стану автогрейдера, для поліпшення надійності, збільшення терміну експлуатації, покращення ефективності роботи на автогрейдері. В ході розробки було: обрано основні фрази сигналізації, які необхідно видавати оператору у мовній формі; розроблено структурну та функційну схеми; розроблено алгоритм функціонування системи контролю; проведено аналіз та розрахунок похибок реєстрування інформаційних сигналів.
Keywords: автогрейдер; бортова система контролю; датчик; критичне значення; мікроконтролер; похибка; схема звукового повідомлення; фрази повідомлень