Проектування мостового крану загального призначення вантажопідйомністю 20 т. - Фатаймуха, Іван Олександрович (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процес гальмування механізму підйому мостового крану. Мета роботи – підвищення ефективності гальмівного обладнання механізму підйому мостового крану вантажопідйомністю 20т. Метод дослідження – аналітично-графічний. У кваліфікаційній роботі виконано: дослідження процесу гальмування механізму підйому мостового крана; розрахунки основних механізмів і металоконструкцій крана; розроблено технологічний процес виготовлення деталі. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану. Розраховано економічний ефект від використання цього крану.
Keywords: кран мостовий; гальмування; дослідження; приводи; розрахунки; механізми; металоконструкція; технологічний процес; безпека; економічна ефективність