Аналіз спрощеної розрахункової моделі для перевірки несучої здатності типових залізобетонних прольотних будов - Семенюк, Денис Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Виконано аналіз типових проектів бездіафрагмових прольотних будов, які найбільш експлуатуються у теперішній час. Описано загальний аналіз методів розрахунку, та обґрунтування обраного методу для використання при розрахунках ребристих прольотних будов. За допомогою спрощеної скінчено-елементної моделі у ПК „ЛІРА” виконано розрахунок існуючої прольотної будови у с. Руська Лозова через р. Лозовенька.
Keywords: ребристі бездіафрагмові прольотні будови; обчислювальний комплекс "ЛІРА"; скінчено-елементна модель; балковий ростверк; розміщення навантажень; епюри моментів