НАУКОВО-ТЕХНІЧНА РЕВОЛЮЦІЯ ТА ЇЇ ВПЛИВ НА РОЗВИТОК НАУКИ - Блажевич, Н. О.; Блажевич, Н. А.; Blazhevich, N. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Простежено вплив науково-технічної революції на розвиток науки. Виявлено, що НТР є тривалим історичним процесом. Передовою характеристикою НТР є перетворення науки в безпосередню продуктивну силу й автоматизацію виробництва. Виявлено, що НТР значною мірою вплинула на становлення наукової дисципліни – «Наукознавство».
НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКАЯ РЕВОЛЮЦИЯ И ЕЕ ВЛИЯНИЕ НА РАЗВИТИЕ НАУКИ
SCIENTIFIC AND TECHNICAL REVOLUTION AND ITS IMPACT ON THE DEVELOPMENT OF SCIENCE
Keywords: науково-технічна революція; автоматизація виробництва; продуктивна сила; дисципліна «Наукознавство»; научно-техническая революция; автоматизация производства; производительная сила; дисципліна «Науковедение»; scientific and technological revolution; technological revolution; automation of production; productive force; «Science studies»; 001.3