Дослідження вібраційних методів діагностики редуктора мотор-колеса великовантажного автомобіля - Скляренко, Віталій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи: Розробка методу діагностування технічного стану редуктора мотор-колеса великовантажного автомобіля, що дозволяє підвищити ефективність його використання. Об’єкт роботи: вібраційні процеси, що протікають в редукторі мотор-колеса великовантажного автомобіля. Предмет роботи: вібраційні процеси в редукторі мотор-колеса великовантажного автомобіля. В роботі проведено аналіз конструкції, несправностей та відмов, методів діагностування; визначено вібраційні діагностичні параметри; розроблено норми вихідних і граничних значень вібраційних діагностичних параметрів редуктора мотор-колеса; визначено засоби вібраційного діагностування редуктора. Результати роботи призначені для використання на станціях технічного обслуговування при діагностиці редукторів великовантажних автомобілів.
Keywords: дослідження; вібраційні методи діагностики; редуктор мотор-колеса; великовантажний автомобіль