Виділення закономірностей поведінки похибок при оцінці параметрів мікроклімату у кабіні дорожньо–будівельної техніки - Михайлова, Світлана Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Робота присвячена дослідженню похибок вимірювання параметрів мікроклімату в кабіні дорожньо-будівельної техніки, зокрема екскаватора ЕК– 14, у реальних умовах експлуатації. Проаналізовано джерела похибок, вплив зовнішніх факторів, проведено експериментальні вимірювання та статистичну обробку даних для виявлення закономірностей. Результати дозволяють підвищити точність оцінки умов праці оператора та удосконалити вимірювальні системи.
Keywords: інформаційно–вимірювальні технології; мікроклімат; оператори дорожньо– будівельної техніки; похибки вимірювання; сенсори; статистична обробка