Дослідження попиту на перевезення автомобільним транспортом. Частина 1. Дослідження попиту на перевезення вантажів автомобільним транспортом в Одеській області - Сімонова, Дар'я Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі розглянуто підходи до організації міжміських автомобільних вантажних перевезень. Сформульовано методику моделювання попиту на міжміські перевезення вантажів у сегменті разових замовлень. На основі експериментальних досліджень проаналізовано особливості функціонування ринку разових замовлень у Одеській області в межах міжміського сполучення та встановлено закономірності формування відповідних вантажопотоків. Визначено раціональні стратегічні підходи для автоперевізників Одеської області та інших регіонів України.
Keywords: вантажоперевезення; ймовірність; логістичний сайт; міжміське сполучення; попит; разові замовлення