Вплив модифікування поверхні на поведінку під навантаженням та властивості виробу - Онікієнко, В. І. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Вивчено вплив бомбардування поверхні низькоенергетичними іонами на структуру та властивості виробу під впливом статичного та циклічного навантаження. Встановлено підвищення міцності при незмінно високих показниках пластичності. Показано, що іонне бомбардування тонкого поверхневого шару збільшує довговічність виробів у 1,5 рази.
Influx of modification of the surface on the behavior of the interests and the power of the will
Keywords: іонне бомбардування; шорсткість поверхні; субструктура; міцність; пластичність; циклічна довговічність; 669.14.018:621.78