Автомобільний двигун потужністю 40 кВт на базі двигуна 4Ч 10,5 / 12 - Садовський, Артем Геннадійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета кваліфікаційної роботи бакалавра –провести розрахунки автомобільного двигуна потужністю 40 кВт на базі двигуна 4Ч10,5/12. Завдання роботи. Провести розрахунок робочого процесу, динамічний розрахунок, розрахунок на міцність основних деталей двигуна. Покращити економічні та екологічні показники дизеля. Прогнозувати роботу дизеля на різних видах палива. Розглянути питання безпеки життєдіяльності на автопідприємстві і виконати техніко-економічну оцінку ефективності розробки. Приводяться результати дослідження процесу сумішоутворення в камері згоряння багатопаливного дизеля.
Keywords: коефіцієнт наповнення; процес наповнення; процес сумішоутворення; багатопаливність; економічна ефективність