Пристрій для кріплення інерційної маси на автомобільне колесо - Дитятьєв, Олександр Васильович; Волков, Володимир Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Пристрій для кріплення інерційної маси на автомобільне колесо має силову частину з різьбовими з'єднаннями, що забезпечує силове замикання, утримання пристрою, та має у своєму складі колектори з встановлювальними штифтами-зачепами для закріплення пристрою за краї обода; інерційну масу з можливістю руху вздовж силової частини, оснащену фіксатором. Для силового замикання і утримання пристрій містить шпильку, що монтується в отворі штатного болта кріплення колеса, гайку-талреп, з одного кінця якої нерухома сполучна різьбова частина з вушком закріплюється на шпильці, а з іншого кінця інша нерухома сполучна різьбова частина - колектор з двома зачепами - закріплюється на ободі. Незбалансована маса розміщена на іншій різьбовій частині. Гайка-талреп має фіксатор-контргайку.
Keywords: автомобільне колесо; силова частина; гайка-талреп; фіксатор-контргайка