Розробка гідравлічної трансмісії для підвищення швидкості навантажувача Т- 156Б - Ляшенко, Віталій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт роботи – трансмісія з об’ємним гідроприводом для трактора-навантажувача Т-156Б замість серійної механічної трансмісії. Основні характеристики удосконаленої трансмісії навантажувача це забезпечення максимальній швидкості навантажувача в 40 км/год проти 30,14 км/год в серійному навантажувачі при збереженні мінімального значення тягового зусилля в 10,8 кН і максимального зусилля в 60 кН при зрушуванні навантажувача, та безступеневе регулювання швидкості. Мета роботи – розробка трансмісії колісного навантажувача з підвищеною максимальною швидкістю Т-156 Б шляхом застосування гідромотор-колес, зокрема розрахунок гідропривода трансмісії з визначенням її ККД та вибором необхідного гідрообладнання. Методика виконання роботи – розрахунковий метод з побудуванням графічної тягово-швидкісної характеристики. Результати роботи – виконаний розрахунок гідравлічної частини трансмісії навантажувача і проведений аналіз її параметрів. Виконані також розділи, пов’язані з робочими кресленнями витратоміра для випробувань гідропривода трансмісії, охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях і техніко-економічні розрахунки.
Keywords: тягово-швидкісна характеристика; трансмісія з об’ємним гідроприводом; насос; гідромотор-колесо; 4. трактор-навантажувач т-156б