Комплексна робота: "Застосування сучасних технологій та перспективних матеріалів при реконструкції та відновленні автодорожнього мосту". Частина 1 - Дойнов, Олег Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Розглядаються сучасні технології та перспективні матеріали, які застосовуються при реконструкції мостів. Наводиться приклад реконструкції мосту з детальним розглядом заміни прогонових будов. Зроблено огляд літературних джерел, розглянуті причини реконструкції споруди та інженерні особливості заміни прогонових будов на прикладі сучасного мосту. Розглядається полегшена конструкція мостового полота, що знижує навантаження на елементи мосту.
Keywords: мости; реконструкція; прогонові будови; живучість; системний підхід; сучасні технології; перспективні матеріали