Тахеометричне знімання паркової зони та побудова цифрової моделі місцевості. Частина 1. Виконання тахеометричної зйомки місцевості тахеометром Sokkia IM-55 - Шангіна, Олександра Тарасівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі проведено тахеометричне знімання території Молодіжного парку м. Харкова з використанням електронного тахеометра Sokkia iM-55. Розглянуто нормативно-технічну базу, що регламентує виконання інженерно-геодезичних робіт у дорожньому та цивільному будівництві. Проаналізовано конструкцію, технічні характеристики та функціональні можливості тахеометра. Описано етапи виконання знімання в умовній системі координат з подальшим формуванням просторових даних, необхідних для побудови цифрової моделі місцевості.
Keywords: тахеометрія; інженерна геодезія; Sokkia IM-55; локальна система координат; тахеометричне знімання; паркова територія; цифрова модель місцевості; геодезичне обладнання