Аналіз енергетичних втрат в електричній трансмісії з урахуванням ефекту Зоммерфельда–Кононенка - Подригало, М. А.; Подригало, Н. М.; Сєріков, Г. С.; Сєрікова, І. О.; Podrigalo, Mihael Abovich; Podrigalo, Nadegda Mihaelovna; Serikov, Georgy Sergeevich; Serikova, Irina Alekseevna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглядаються особливості застосування розрахункової моделі енергетичних втрат на пересування в умовах виникнення ефекту Зоммерфельда–Кононенка на безпружинних масах коліс із дисбалансом. Уточнено аспекти, пов’язані з резонансними явищами у трансмісії при застосуванні електричного приводу.
Analysis of energy losses in electric transmis-sion taking into account the Sommerfeld – Ko-nonenko effect
Keywords: ефект Зоммерфельда–Кононенка; енергетичні втрати; електрична трансмісія; безпружинна маса; механічний резонанс; Sommerfeld – Kononenko effect; energy losses; electric transmission; unsprung mass; mechanical resonance; 531; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.185