Управління інноваційними проєктами підприємства з урахуванням сучасних викликів - Макарова, Аліна Вадимівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі уточнено сутність інноваційного проєкту як цілісної управлінської системи та обґрунтовано значення інноваційної культури й навчання для стійкості й адаптивності. Розроблено методику оцінки інноваційної позиції автотранспортного підприємства із застосуванням бальних шкал та поєднанням кількісних і експертних оцінок. Проаналізовано діяльність ТОВ «ТЕК Перша столиця» за фінансовими, операційними та інноваційними метриками і виконано оцінку його інноваційної позиції. Обґрунтовано стратегію організаційних змін відповідно до отриманої позиції та сформовано портфель ініціатив. Проведено економічну оцінку рекомендацій і доведено доцільність заходів.
Keywords: інноваційні проєкти; інноваційна позиція; erp-система; цифровізація; організаційні зміни