Аналіз ефективності транспортно-технологічної схеми паралельного довантаження автомобілів під час доставки дрібних відправок вантажів у міжміському сполученні - Вдовиченко, В. О.; Кузьмін, А. А.; Зинов’єв, Д. Є.; Твердий, І. С.; Vdovychenko, Volodymyr; Kuzmin, Artem; Zinoviev, Dmytro; Tverdy, Ivan (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У статті розглянуто параметри використання транспортно-технологічної схеми паралельного довантаження автомобілів під час доставки дрібних відправок вантажів у міжміському сполученні. Проаналізовано особливості організації доставки вантажів з огляду на підвищення ефективності використання вантажного автотранспорту та мінімізації сукупності логістичних витрат на доставку дрібної партії вантажу. Досліджено закономірності зміни економічної ефективності впровадження схеми паралельного довантаження автомобілів, що дозволяє визначити раціональні параметри й оптимізувати логістичні процеси. Отримані результати можуть бути використані для вдосконалення системи організації вантажоперевезень і зниження експлуатаційних витрат транспортних компаній.
Efficiency evaluation of the transport and technology scheme of automobile parallel loading during delivery of small cargo shipments in inter- city transportation
Keywords: транспортно-технологічна схема; дрібні відправлення; довантаження; переве- зення; оптимізація; міжміське сполучення; логістичний склад.; transport-technological scheme; small con- signments; additional loading; transportation; optimiza- tion; intercity connection; logistics warehouse; 656.073.7; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.284