Розрахунок механізму стрілового крана загального призначення із нерухомою колоною - Рибак, Дмитро Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи розробка механізму механізм повороту стрілового крана загального призначення із нерухомою колоною. Методи дослідження – аналіз, розрахунки і порівняння. Відповідно до вирішення поставленого завдання було проведено розрахунки та обрано необхідні елементи механізму повороту стрілового крана загального призначення із нерухомою колоною. У роботі здійснено техніко-економічні розрахунки та розглянуто питання охорони праці й безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: стріловий кран; механізми; охорона праці; нерухома колона; електродвигун; редуктор; муфта; гальмо