Стратегія управління енергоспоживанням електромобілями зі збільшеним запасом ходу - Буряк, Микита Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи - підвищення експлуатаційної ефективності електромобілів. Об'єкт дослідження - енергетичні процеси в тяговому електроприводі. Метод дослідження - схематичне моделювання основних енергетичних процесів в тяговому електроприводі електромобілів. Проведено аналіз основних проблем і визначення тенденцій проектно-технологічного розвитку електромобілів , з урахуванням питань підвищення експлуатаційних характеристик. При реалізації завдання моделювання основних процесів електромобілів були представлені методологічні інструменти проектування відповідних транспортних засобів: рівняння циклічного руху автомобілів; моделювання енергоємних накопичувачів енергоустановки; проведено дослідження та моделювання бортових електросилових накопичувачів.
Keywords: електропривід; електромобіль; інвертор; тягова акумуляторна батарея; енергетичні процеси