Модернізація мостового крану вантажопідйомністю 32 т - Олійнік, Микола Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломній роботі розглядається проектування мостового крана вантажопідйомністю 32 т. Проаналізовано конструктивні елементи мостових кранів, проведено розрахунки механізмів підйому вантажу і пересування вантажного візка і крана. При розрахунку механізму пересування мостового крана для підвищення продуктивності роботи збільшена швидкість крана. Це дало змогу зробити більш простим привод механізму пересування, застосовуючи тільки один редуктор. Проведено розрахунки механізмів підйому і пересування мостового крана. В розділі з економіки проведені розрахунки капітальних і експлуатаційних витрат. Обчислено економічний ефект від економії покупних виробів. Розроблено заходи з охорони праці при роботі мостового крана в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: мостовий; кран; пересування; редуктор