Удосконалення організаційної структури підприємства - Тихонюк, Дарина Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес формування та принципи побудови організаційної структури підприємства. Метою нашого дослідження є проведення аналізу та розробка практичних пропозицій щодо удосконалення організаційної структури підприємства. Предметом дослідження є управлінські відносини, пов'язані із формуванням організаційної структури. У процесі дослідження були використані методи: узагальнення, аналізу і синтезу, морфологічної декомпозиції; системного і комплексного підходу; експертного аналізу, аналізу ієрархій, графічний метод, математично-економічні методи. У рамках кваліфікаційної роботи магістра було проведено комплексне дослідження, спрямоване на вивчення та аналіз організаційних структур управління. Основні аспекти роботи включають: вивчення теоретичних основ, що стосуються побудови та розвитку організаційних структур управління; виявлення та аналіз сучасних тенденцій у розвитку організаційних структур, особливо в контексті швидко змінюваного зовнішнього середовища; аналіз різних методів і підходів до оцінювання ефективності організаційних структур управління; розробка конкретних рекомендацій та стратегій для оптимізації та вдосконалення організаційної структури конкретної установи. Заходи, спрямовані на вдосконалення організаційної структури, можуть привести до значних переваг для підприємства, які виходять за рамки простої оптимізації управлінських процесів. Ці заходи не лише підвищують загальну ефективність роботи підприємства, але й створюють умови для його стабільного фінансового розвитку і росту економічної вигоди в довгостроковій перспективі.
Keywords: організаційна структура; зовнішнє середовище; повноваження; функції управління; якість роботи