Обґрунтування інтенсивності теплових режимів екструзії в процесі комбінованого FDM-друку полімерними композиційними матеріалами - Остроущенко, Вадим Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі об’єкт дослідження – ресурсозберігаючі адитивні технології для виробництва і ремонту деталей машин. Мета роботи – обґрунтування інтенсивності теплових режимів екструзії для застосування адитивних технологій у виробництві і ремонті деталей машин на основі FDM-друку із застосуванням полімерних композиційних матеріалів. Предмет дослідження – обґрунтування інтенсивності теплових режимів екструзії для FDM-друку у виробництві і ремонту деталей машин. Задачі дослідження: виконати аналіз досягнутого рівня застосування адитивних технологій, можливостей існуючих методів 3D-друку та матеріалів, що можуть бути застосовані для виробництва і ремонту деталей машин; провести експериментальні дослідження для обґрунтування інтенсивності теплових режимів екструзії, визначити властивості ПКМ , з яких були сформовані FDM-друком зразки для випробувань. В роботі проведений аналіз умов роботи досліджуваних виробів, обґрунтована інтенсивність теплових режимів екструзії для FDM-друку. Рішення даної проблеми відкриває широкі можливості для виробництва деталей машин на основі FDM-друку конструкційних елементів, забезпечить значне підвищення ефективності машинобудівних підприємств.
Keywords: адитивні технології; твердість; FDM-друк; полімерні композиційні матеріали; тепловий режим; міцність