Покращення оброблюваності високоміцного чавуну використанням технологічних середовищ - Лалазарова, Наталія Олексіївна; Дощечкіна, Ірина Василівна; Орлов, Максим Сергійович; Афанасьєва, Ольга Валентинівна; Lalazarova, Nataliia; Doschechkina, Іrina; Qrlov, Maksim; Afanasieva, Оlga; Лалазарова, Наталия Алексеевна; Дощечкина, Ирина Васильевна; Орлов, Максим Сергеевич; Афанасьева, Ольга Валентиновна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Встановлено, що ефективним методом покращення оброблюваності високоміцного чавуну з кулястим графітом є застосування технологічних середовищ. Висока ефективність полімервмісної змащувально-охолоджувальної рідини пояснюється зниженням коефіцієнта тертя, сили та температури різання, полегшенням процесу деформації та руйнування.
Improving the workability of high-strength cast iron by using technological media
Улучшения обрабатываемости высокопрочно-го чугуна использованием технологических сред
Keywords: високоміцний чавун із кулястим графітом; оброблюваність; полімервмісна змащувально-охолоджувальна рідина; high-strength cast irons; machinability; рolymer-containing cutting fluid; высокопрочный чугун с шаровидным графитом; обрабатываемость; полимерсодержащая смазочно-охлаждающая жидкость; 621.91.01; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.91.0.150