Підвищення ефективності підприємницької діяльності АТП - Лубінський, Дмитро Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 66с., 19 рис., 15 табл., 53 джерела. ЕФЕКТИВНІСТЬ, ПІДПРИЄМНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ, ПРИБУТОК, РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ, АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, ЕКОНОМІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ, Мета роботи – дослідження теоретичних та практичних аспектів підвищення ефективності підприємницької діяльності АТП. Предмет дослідження – теоретичні, методичні, організаційні аспекти підвищення ефективності підприємницької діяльності АТП. Об’єкт дослідження – процес підвищення ефективності підприємницької діяльності ТДВ «АТП 16363». В кваліфікаційній роботі розглянуті теоретичні аспекти ефективності підприємницької діяльності в сфері автотранспорту, визначена Сутність ефективності підприємницької діяльності, розкриті основні підходи, показники та методи оцінки ефективності, також проведений аналіз ринку вантажних перевезень автотранспортом. У кваліфікаційній роботі було проведено оцінку стану підприємницької діяльності ТДВ «АТП 16363». За результатами оцінки були розроблені шляхи підвищення ефективності підприємницької діяльності ТДВ «АТП 16363». Практичне значення результатів дослідження полягає в тому, що запропоновані заходи направлені на зниження операційних витрат покращать ефективність підприємницької діяльності АТП.
Keywords: ефективність; підприємницька діяльність; прибуток; рентабельність; автотранспортне підприємство; економічна ефективність