Вдосконалення вібраційного грохоту з метою підвищення ефективності грохочення - Раєвський, Кирил Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт проектування - віброгрохот з регулюємими параметрами. Мета роботи - проектування грохоту із регулюємим кутом. Для реалізації ефективних режимів роботи стрічок-струн дуже важливим є вибір марки гуми для їх виготовлення. Дослідженнями виявлено, що з числа серійних найбільш сприятливими є гуми марок 2952, 6253, 2464 і 4673641. Також дослідним шляхом виявлені параметри і режими роботи, найбільш придатні для ефективної і довговічної роботи стрічок-струн. Відстань між окремими стрічками повинна складати 1 мм. Найбільш сприятливі значення частоти і амплітуди коливань складають відповідно 60…75 с-1 і 4,5…6 мм [6]. Таким чином, для сортування вологих липких матеріалів запропонована конструкція грохоту з регулюємим кутом дії збурюючої сили вібратора. Змінюючи цей кут можна підібрати режим роботи грохоту найбільш сприятливий для грохочення “важких” матеріалів.
Keywords: бдм; грохот; сортування; продуктивність; стрічково-струнне сито