Управління гнучкістю бізнес-процесів підприємства - Павленко Віолетта Русланівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі удосконалено поняття гнучкість бізнес-процесів підприємства, яке додає до існуючих підходів акцент на здатності внутрішніх бізнес-процесів не лише реагувати, але й оперативно адаптуватися до змін зовнішнього середовища, таких як ринкові умови, запити споживачів, нові технології чи регуляторні вимоги. Розроблено методичний підхід до оцінювання гнучкості бізнес-процесів автотранспортного підприємства, який, на відміну від існуючих, ґрунтується на поєднанні кількісних і якісних показників, що дозволяє забезпечити багатовимірний підхід до аналізу гнучкості та враховувати як об'єктивні метрики (наприклад, час реагування, витрати), так і суб'єктивні характеристики (оперативність прийняття рішень, задоволеність клієнтів), а також відрізняється інноваційним поєднанням кількісного та якісного аналізу, сегментацією за видами гнучкості та обґрунтованістю значущості показників, що робить його важливим інструментом для стратегічного управління в умовах нестабільного ринку.
Keywords: гнучкість; бізнес-процеси; автотранспортне підприємство; управління