Індикатор вологості повітря з U-подібною системою - Кравцов, Михайло Миколайович; Нікітін, Станіслав Петрович; Осмолович, Євген Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Індикатор вологості повітря з U-подібною системою містить вертикальний повітряний канал з вологочутливим елементом, шкалу та покажчик вологості повітря у вигляді диска, вісь обертання якого співпадає з осьовою лінією вологочутливого елемента. Вологочутливий елемент індикатора має дві гілки, а саме - низхідну та висхідну гілки. При цьому, низхідна гілка з однієї сторони закріплена в нерухомій точці, а на нижній опорі, охоплюючи її, переходить у висхідну гілку, утворюючи, таким чином, систему з U-подібним профілем вологочутливого елемента. Кінець висхідної гілки поєднаний з пружним елементом, який приєднаний до другої нерухомої точки, а нижня опора виконана у вигляді ролика на горизонтальній осі. Крім цього покажчик вологості повітря встановлено на висхідній гілці вологочутливого елемента напроти шкали вологості повітря, а U-подібна система індикатора вологості повітря функціонально пов'язана з вертикальним повітряним каналом.