Моделювання параметрів транспортного потоку на вулично-дорожній мережі міста - Балюк, Євгеній Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Мета дослідження:визначення параметрів транспортного потоку засобами прогнозування. Об’єкт дослідження – процес зміни інтенсивності транспортного потоку у часі. Предмет дослідження – методи прогнозування зміни інтенсивності та потокорозподілу транспортних потоків у часі. Методи дослідження: математичне моделювання, математична статистика, комп’ютерне моделювання. У роботі засобами прогнозування визначенозростання рівня автомобілізації та зміну інтенсивності транспортного потоку на вулично- дорожній мережі м. Кременчук. Застосовано модель розподілу транспортного потоку на перехрестях вулично-дорожньої мережі, що дозволяє визначати інтенсивність транспортного потоку на виході з перехрестя без застосування вимірюючих пристроїв. Рекомендації з впровадження: результати роботи можуть бути застосовані у процесі розробки заходів організації дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міст.
Keywords: вулично-дорожня мережа; транспортний потік; дорожньо-транспортна пригода; дорожній рух; автотранспортний засіб; транспортна система