Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Плеханівська – Польова міста Харкова - Черенко, Наталія Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження - організація дорожнього руху на перехресті. Предмет дослідження - вплив організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті. Метод дослідження – аналітичний. В роботі проведено порівняльний аналіз схем організації дорожнього руху на перехресті вул. Плеханівська – Польова м. Харкова. Отримані результати – запропоновані заходи щодо поліпшення організації дорожнього руху на перехресті вул. Плеханівська – Польова м. Харкова, а саме: запровадження 4 – х фазного світлофорного регулювання. З запропонованих заходів, варіант 4 – х фазного світлофорного регулювання є найбільш ефективним по величині середньої затримки на перехресті і безпеки дорожнього руху. Але він потребує певну кількість капітальних вкладень. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті вул. Плеханівська – Польова м. Харкова з метою підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті.
Keywords: регульоване перехрестя; транспортна затримка; безпека дорожнього руху; конфліктні точки