Безперебійне джерело електроживлення - Дзюбенко, Олександр Андрійович; Двадненко, Володимир Якович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Безперебійне джерело електроживлення містить послідовно з'єднані дводротовими лініями первинне джерело енергії, а також інвертор, роздільний трансформатор, блок випрямляча, стабілізації напруги і вольт-контролю та послідовно з'єднані акумулятор і запобіжник-вимикач, які сполучені з двома входами інвертора. Як акумулятор використано акумуляторну літій-іонну батарею, трансформатор має стільки ізольованих вторинних обмоток, скільки банок в акумуляторній батареї. При цьому кожна з обмоток з’єднана з однією банкою акумуляторної батареї через імпульсний стабілізатор напруги, що включає випрямляч і схему вольт-контролю та формує гранично допустиму в буферному режимі напругу для зарядки однієї банки акумуляторної батареї, а запобіжник-вимикач відключення акумуляторної батареї обладнано датчиками напруги кожної банки з функцією захисту від граничного розряду.
Keywords: безперебійне джерело електроживлення