Розробка електронної системи автоматизованого керування фрикційним зчепленням автотранспортного засобу - Дзюбенко, Олександр Андрійович; Михалевич, Микола Григорович; Dziubenko, Oleksandr; Mykhalevych, Mykola (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі проаналізовано основні закони та принципи автоматичного керування зчепленням. Наведені типові проблеми існуючих серійних зразків систем керування зчепленням. Запропоновано структурну схему системи автоматизованого керування зчепленням та алгоритм її роботи. Наведено вибір елементів системи. Наведено результати експериментів дослідного зразка.
Development of e-automated control system friction clutch of the vehicle
Keywords: автоматизована система керування; керування зчепленням; датчик положення зчеплення; датчик положення педалі; ПІД-регулятор; automated control system; clutch control; clutch position sensor; pedal position sensor; PID controller; 62-523.8; 10.30977/VEIT.2021.19.0.6