Порівняльна оцінка системи паливоподачі бензинових і дизельних двигунів колісних машин - Зеньківський, Тарас Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Характерні дефекти і відмови, виявлені під час експлуатації двигунів в початковий період їх експлуатації: відсутність, або знижений тиск палива в паливній рампі, відмова бензонасоса; засмічення паливного фільтра; відмова датчиків в системі подачі палива. Встановлено, що однією з основних причин дефектів і відмов є погана якість палива, яке реалізується на вітчизняних АЗС. На прикладі двигуна Mitsubishi Lancer розглянуті основні дефекти системи подачі палива і способи їх усунення.
Keywords: двигун; паливо; параметри; надійність; дефект; відмова; ремонт; технологія; витрати на ТОР