Топографічна зйомка з використанням електронного тахеометру Trimble C5 5" для будівництва автомобільної дороги від с. Коробочкине до с. Пушкарне Харківської області - Антипенко, Віталій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, чотирьох розділів, висновку, списку літератури і двох додатків. В першому розділі розглянута характеристика району зйомки: загальна інформація по району зйомки, кліматичні характеристики району зйомки, рельєф, рослинність та поверхневі води району зйомки, мета і завдання роботи. В другому розділі розглянуті нормативні документи: ДБН А.2.1-1. Інженерні вишукування для будівництва; Інструкція з топографічного знімання у масштабах 1:5000, 1:2000, 1:1000 та 1:500. У третьому розділі зроблено огляд електронного тахеометру Trimble C5 5": загальний вигляд електронного тахеометру, встановлення штативу, центрування інструменту, горизонтування інструменту, візування та фокусування, режими вимірювання, повірка та юстирування круглого рівня, повірка та юстирування оптичного або лазерного центрира, похибка місця нуля вертикального кола і колімаційна похибка. У четвертому розділі розглянута топографічна зйомка об’єкту будівництва: загальна інформація, створення базових станцій, планово-висотне обґрунтування, топографічна зйомка, побудова цифрової моделі ситуації, побудова цифрової моделі рельєфу, побудова цифрової моделі місцевості.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; електронний тахеометр; ГНСС-приймач; система автоматизованого проектування; цифрова модель місцевості; цифрова модель рельєфу