Автоматизована обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань на ділянці перетину автомобільної дороги Т-14-24 Сколе – Славське з рікою Потік - Фадєєв, Федір Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд. Мета роботи – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі автомобільної дороги. Метод дослідження – аналіз наукової та технічної інформації за літературними джерелами і нормативною документацією. Галуззю використання є виконання інженерно-геодезичних вишукувань. В результаті розробки дипломної роботи виконано: аналіз законодавчих та нормативних актів України щодо інженерно-геодезичних вишукувань, опис технічної характеристики об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт, визначення фізико-географічної та топографо-геодезичної вивченості району, аналіз методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, обробку польових інженерно-геодезичних вишукувань в програмі CREDO_DAT та Autodesk AutoCAD Civil 3D, побудовиу цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: рельєф; інженерно-геодезичні вишукування; геодезична зйомка; глобальні навігаційні супутникові системи; опорна геодезична мережа; цифрова модель місцевості