Дослідження акумулюючих систем електромобілів - Риженков, Артур Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження – підвищення експлуатаційної надійності та заощадження коштів при простою в наслідок несправності акумулюючої системи електромобіля, шляхом проведення додаткових перевірочних дій, або заміни запчастин які не передбачено заміною при технічному обслуговуванні. Об'єкт дослідження – розробка системи урахування відмов акумулюючої системи електромобілів. Предмет дослідження – аналіз відмов і несправностей, які виникають, а також розробка методики оцінки технічного стану акумулюючої системи електромобіля. У даній роботі проведено аналіз відмов і несправностей, які виникають в акумулюючій системі електромобіля, на основі яких зроблений висновок, якщо проводити додаткові діагностичні операції та заміни запчастин не передбачених заводом виробником при технічному обслуговуванні (ТО), зменшиться ймовірність виходу зі строю електромобіля і тим самим можна уникнути його простою.
Keywords: електропривід; електромобіль; інвертор; тягова акумуляторна батарея; енергетичні процеси