Напрямки використання інтелектуальних транспортних систем в дорожній галузі - Бабич, Леонід Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В роботі визначений вплив рівня інформаційного забезпечення на безпеку дорожнього руху, виконаний аналіз використання засобів ІТС для удосконалення дорожньої складовою головною задачею є зменшення часу надання медичної допомоги при ДТП. Запропоновані заходи, щодо підвищення ефективності управління транспортним комплексом та інфраструктурою, збільшення інформованості учасників дорожнього руху, запропоновані методи для підвищення рівня транспортної, екологічної безпеки населення та збільшення пропускної спроможності транспортної системи.
Keywords: інтелектуальні транспортні системи; автоматичні дорожні метеостанції; знаки змінної інформації; відеоспостереження; критерії оцінки; транспортно-експлуатаційні показники