Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей з урахуванням умов Марокко на асфальтобетонному заводі - Ласфар, Рашид (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
На основі аналізу існуючих даних визначено особливості покращення властивостей нафтових бітумів та асфальтобетонів за рахунок використання полімерних модифікаторів; встановлено вплив полімерного модифікатору СБС на властивості асфальтобетону; розглянуто особливості технології модифікації бітумів добавкою полімеру типу СБС та виготовлення асфальтополімербетонних сумішей з урахуванням вимог Марокко. У дипломній роботі розглянуті основні види руйнування асфальтобетонних покриттів на дорогах Марокко, вивчені органічні в’яжучі та типи асфальтобетонних сумішей, що застосовуються у дорожньому будівництві Марокко. Запропоновано шляхи підвищення довговічності асфальтобетонів. Вибрано основне технологічне обладнання, яке необхідне для модифікації нафтового бітуму та виробництва якісних асфальтобетонних сумішей.
Keywords: руйнування; бітум; полімер; технологія; асфальтобетонна суміш; мінеральний порошок; складування мінеральних матеріалів; модифікація бітуму; асфальтобетон; контроль якості