Розробка лабораторного практикуму за темою «Дослідження структури мехатронних систем трансмісії автомобіля» - Волобуєв, Денис Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – підвищення ефективності навчального процесу під час проведення лабораторних робіт з дисципліни «Електричні системи і комплекси транспортних засобів» в умовах дистанційного навчання. Об’єкт дослідження – процес віртуалізації лабораторного практикуму. Предмет дослідження – мехатронні агрегати систем трансмісії автомобіля. Метод дослідження – віртуальна апробація дослідних зразків. Проаналізовано варіанти структурної композиції мехатронних систем трансмісії автомобіля з розділеним і поєднаним електронним керуванням системою зчеплення і коробки передач. Розглянуто сучасні технології виробництва компонентів систем керування агрегатами трансмісії, а також устрій і процеси функціонування мехатронних систем зчеплення, роботизованих, автоматичних, і варіаторних коробок передач. Підібрано тематичний відео-контент. Складено комплект методичних вказівок до виконання лабораторних робіт. Визначено ефективність впровадження віртуалізованого практикуму.
Keywords: лабораторний практикум; трансмісія; зчеплення; блок керування; коробка передач; варіатор; гібридні технології; інгібітор; актуатор; відео-контент